עוגיות דבש ותפוזים

שלח לחבר digg delicious facebook

 

רכיבים:
150 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
1/2 כוס דבש
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
3 כפות מיץ תפוזים טרי
קליפה מגוררת מתפוז אחד
3 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה

לקישוט:
1/4 כוס גרידת תפוז
2 כפות סוכר
2 כפות אבקת סוכר

אופן הכנה:
1. בקערת המערבל, מקציפים את החמאה והסוכר במשך 10 דקות. מוסיפים את הביצה, הדבש, הג'ינג'ר, המיץ וגרידת התפוז. ממשיכים להקציף עד לקבלת קרם חלק.
2. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה. מוספים את תערובת הקמח לקערת המערבל בהדגרה, תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים למקרר לשעה לפחות.
3. מוציאים את התערובת מהמקרר. על משטח מקומח מרדדים את התערובת לגלילים בעובי 4 ס"מ. חותכים את הגלילים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות צלזיוס במשך 12 דקות.
5. מערבבים את גרידת התפוז, הסוכר ואבקת הסוכר. מוציאים את התבנית מהתנור, מחכים דקה וזורים את התערובת מעל העוגיות. מצננים ומעבירים לכלי אחסון.

הערות:
שינויים שעשיתי, איך לא:
1. בסוף שלב 2, במקום להעביר הכל למקרר, בידיים מקומחות יצרתי "נקניקים" של הבצק, עטפתי בניילון נצמד ושלחתי למקפיא. ככה בשלב 3 כל מה שנותר הוא לחתוך לפרוסות.
2. לפרוס לפרוסות דקות –דקות, משהו בסביבות 3 מ"מ, כי אחרת העוגיות יוצאות עבות עם הרגשה וטעם שהם לא נאפו מספיק.
3. לאפות יותר מ 12 דקות – אפילו קצת יותר מ 15 דקות. עד שקצוות העוגייה משחימים ופני העוגייה מזהיבים.

מקור המתכון: ליאור אדרי





( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> מתכונים לט``ו בשבט >> עוגיות דבש ותפוזים